RockZine
 
Back With A Bang! (Part 1)
 
Score
 
 
Datum review
22-04-2017
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
6
 
 
Release
27-04-2017
 
 
 
Met Back With A Bang! - Part I brengt de band The Dirty Denims, het eerste deel van het volledige album uit. Na een periode van stilte rond de 'happy hardrockband', keert de band nu dus terug met een EP bestaande uit een zestal nieuwe nummers.

De band knalt er dan ook direct 'happy' in met de opener (en titeltrack) Back With A Bang!. Vanaf de eerste seconde wordt een energieke en vrolijke sfeer neergezet. Het nodige gitaargeweld wordt begeleid door een aanstekelijk drumritme. En het nummer eindigt, hoe kan het ook anders, met een knal.

De energie zet zich door op Heartbeat, waar naast de rock geluiden een hoofdrol wordt opgeŽist door de orgel / toets partij, welke voor een vrolijke noot zorgen in het korte maar krachtige nummer. Om vervolgens met een fraai gitaar intro, welke vanuit de verte steeds luider wordt door te gaan op Money Back Guarantee. De baspartij zorgt voor een lekkere drive, waarbij de drumpartij meer naar het einde toe wat eentonig overkomt.

Opnieuw is er een hoofdrol voor de gitaar in het intro op Donít Waste My Time. Welke andermaal een hoog energie level kent, waarin zeker ook een 'happy' sound is terug te horen. Een lekkere Rock & Roll sfeer is dan weer terug te horen op Make Us Look Good, voorzien van de nodige lekkere gitaarrifs.

De afsluiter van het eerste deel van Back With A Bang! is Canít Get Enough Of Rock & Roll. Waarop de band nog een keer de registers opentrekt en hun reputatie als 'Happy hardockband' nog een keer waar maakt.
 
 
Twitter