RockZine
 
Mirage
 
Score
 
 
Datum review
04-08-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
07-04-2017
 
 
 
Mister And Mississippi is op het nieuwe album Mirage een andere weg ingeslagen, iets wat eigenlijk direct vanaf de eerste tonen van opener Wolfpack merkbaar is. Het nummer is een goede indicator voor het album: meer dansbaarder, meer elektro en wat steviger. De, toch wel herkenbare, stem van zangeres Maxime blijft wel behouden.

Een dansbaarder geluid is ook zeker terug te horen op Lush Looms, welke in tegenstelling tot de opener net wat minder pakt. Op The Repetition Of Being Alone, wordt wat meer teruggepakt naar de indie folk / indie rock klanken. Een nummer waarin de baspartij een belangrijke rol inneemt. Zeker één van de betere nummers op het album.

De bas partij is zeker ook nadrukkelijk aanwezig op Vices / Virtues, welke dan ook weer meer in de categorie ‘dansbaar’ kan worden geplaatst. Terwijl wat meer gitaar geweld en geluid is terug te horen op de titeltrack Mirage, welke mede daarom, zeker ook wel een favoriet op het album is.

Elektro klanken komen dan weer nadrukkelijker terug op HAL9000, waar ook nog wel een goede rol is weggelegd voor de bas en gitaar. Een donkerder, beetje mysterieus geluid, kenmerkt dan weer het nummer Pulsar.

Interstellar Love Part I vormt een instrumentaal intermezzo voor het vervolg Interstellar Love Part II. Part I kan zeer goed dienen als openingstune voor de live shows de band. Het door een beat van drums en toetsen gedragen Part II, kan dan ook in een live uitvoering ideaal dienen als opvolger.

Het laatste nummer op het album, doet wellicht het meeste denken aan het eerdere werk van de band. Op het rustigere Replicants wordt een dromerige sfeer neergezet, waarin de stem van Maxime de hoofdrol, zeker in het eerste deel, voor zich op eist. Naar het einde toe, wordt meer uitgebouwd, om vervolgens weer mooi naar de rust terug te keren.

De band Mister and Mississippi weet zich op zijn nieuwe album Mirage te vernieuwen, met een behoorlijk ander geluid en dat kan als dapper worden gezien. Zeker het stevigere geluid is een aangename verrassing. Daartegenover staat wel het meer wegtrekken van de indie folk, naar een meer dance-achtig geluid. Een gebalanceerde score dus voor de nieuwe plaat van de band.
 
 
Twitter