RockZine
 
Met het einde van een zeer zonnige dag in zicht, betreed even na vijf uur op vrijdag 2 juni DeWolff de mainstage van Vestrock in Hulst. Met een toepasselijke blote barst van zanger Pablo, gezien de temperaturen, weet de band direct vanaf de eerste noten te pakken. DeWolff doet het gedeelte ‘rock’ in de naam van het festival zeker eer aan.
 
De Belgische band Whispering Sons weet niet veel later de mensen de Kapel in te trekken. Met de Kapel heeft het festival een zeer unieke locatie gecreëerd waar artiesten in een intieme sfeer optreden. Het soort kerkgebouw vormt het decor voor toch niet altijd even rustige muziek. De Whispering Sons weten zich op het kleine podium met alle bandleden goed staande te houden.
 
Vestrock 2017: voor ieder wat wils  
 
Kijkend op het horloge, is het even rond half zeven nog wel erg rustig op het hoofdpodium. Waar niet veel later een zwerm opbouwers ten tonele trekt om zo snel mogelijk het podium gereed te maken voor de band Drive Like Maria. Met het mooie strandweer zijn de instrumenten vast komen te zitten in de file. Helaas wordt de band hierdoor gedwongen een kortere set neer te zetten. Desalniettemin zet de band een zeer energieke show neer, maar zoals aangegeven jammer genoeg ingekort.
 
Vestrock weet ook dit jaar weer de nodige internationale artiesten te trekken, tot aan Amerika en Australië toe. Zo staat de Engelse singer-songwriter in de Kapel, waar later ook de Australische band The Graveltones hun opwachting maken. Maar ook de Ieren zijn vertegenwoordigt met Otherkin, welke ook hun opwachting maken in de Kapel.
 
Vestrock 2017: voor ieder wat wils  
 
Met de vrijdagavond wat verder gevorderd, trekt de Schotse rockband Twin Atlantic het hoofdpodium op, om hier de rock sfeer neergezet vanaf DeWolff op dit podium probleemloos door te zetten. Om vervolgens in de rustigere klanken over te gaan van Racoon. De Zeeuwse band speelt een halve thuiswedstrijd op het festival in Hulst. Waarbij het andermaal bewijst zich thuis te voelen op het podium. Nieuw en oud materiaal worden mooi afgewisseld, met de nodige, soms wat droge, humor van zanger Bart tussendoor.
 
Met stevigere beats in de Tent op het festivalterrein, zorgen onder andere Mike Williams en Kris Kross Amsterdam voor hun eigen feestje, waarbij ze de nodige festivalbezoekers de tent weten in te slepen. De tent vormde eerder op de dag ook ruimte voor de liefhebbers van de rap en hiphop klanken.
 
Vestrock 2017: voor ieder wat wils  
 
De eerste dag wordt op het hoofdpodium afgesloten door Jett Rebel. De muzikant weet een mix van rock, pop, rock & roll, blues en wat nog meer neer te zetten. De zanger en zijn band genieten zichtbaar van het live spelen, wat zich ook goed vertaald naar het publiek. Aan de andere kant van het terrein zijn het de blazers van Blaas Of Glory welke de Kapel afgeladen weten te krijgen, met nog een flinke groep genietend buiten het kerkje.
 
Zaterdag
 
Het Zeeuwse tintje krijgt op de zaterdag extra vorm met een optreden van de Clingse band Hunterstreet en de Middelburgse Danny Vera. Vera trekt met voltallige band het podium op, compleet met een blazerssectie, welke de nummers live zekers iets extra’s meegeven. De Americana klanken van Vera krijgen niet veel later gevolg door The Common Linnets. Waar het voor gitarist en zanger JB Meijers een thuiskomen is in Hulst. The Common Linnets weten een goede show neer te zetten, waarbij ook zeker Calm After The Storm niet mag ontbreken.
 
Vestrock 2017: voor ieder wat wils  
 
De meer rustigere kanten van het rockgenre worden achter ons gelaten, op het moment dat de Rival Sons bezit nemen van de mainstage. De band uit Californië zet een strakke show neer, waarmee het publiek langzaam wordt opgewarmd voor de closing act.
 
Elders op het terrein klinken ook weer diverse klanken, met onder andere de beats van Maxi Jazz. De DJ, voornamelijk bekend van de band Faithless, draait ook al wat jaartjes met als DJ. En bij sommige van zijn nummers is dat wellicht ook wel te horen. Hij doet oude tijden herleven in de Tent. De tent biedt ook het terrein voor onder andere Eefje de Visser en om de variatie compleet te houden, breekt King Kong Company bijna letterlijk de tent af.
 
Vestrock 2017: voor ieder wat wils  
 
Naast het festivalterrein, vinden er ook enkele intieme sessies plaats in de Basiliek van Hulst. Onder andere Otherkin, Matt Woords, White en Daan verzorgen naast een optreden op het festivalterrein ook een optreden in de Basiliek.
 
Even rond twaalf uur op de zaterdagavond, gaat het licht uit op het hoofdpodium en wordt een rustig intro muziekje ingestart. Waar vervolgens in de spotlights, met blote barst, de bandleden van Biffy Clyro het podium betreden. Na het opbouwende intro, knalt de band direct er lekker in. Een energie die de band de hele show weet vast te houden en zo de zaterdag van Vestrock echt rockend weet af te sluiten.
 
Vestrock 2017: voor ieder wat wils  
 
Vestrock bewijst in 2017 andermaal een fraai programma te kunnen neerzetten, met zowel internationale als nationale artiesten. Maar ook nieuw talent en gevestigde namen, welke in verschillende genres opereren. Vestrock 2017 nodigt dan ook zeker uit om in 2018 terug te keren!
 
06 October 2017
Copyright foto: R. de Leeuw & V.M. Scheele
 
Twitter